Oxelösund

Oxelösund

Varför blir det som det blir?

Vart är vi på väg och vart kom vi ifrån

Kap Verde

OxelösundPosted by Kennet 20 Jan, 2018 11:19
Efter allt strul med Mauritius resan bokade vi en sistaminuten resa för en vecka på Kap Verde ön Sal. Vi har tidigare läst lite om ön och alltid avstått att boka resor till Kap Verde då det blåser väldigt mycket, är platt och nästan omöjligt att hitta lä platser. Deflesta reor är också all inclusiv och det beror på att öarna har igen matkultur och det saknas nästan helt inhemska produkter så allt i matväg måste importeras, utbudet i matbutiker är skralt.
Nå väl, vi chansar och bokar en vecka för 6000:- för oss två och efter ytterligare en hotellnatt på Arlanda, denna gång på budget hotellet Connect med bussanslutning till terminalen. Alla procedurer igen och till slut så är vi iväg i en gammal Airbus 330, efter 7 timmar är man framme och det blir rejält skumpigt innan vi är nere på backen.
Passkontroll, visum o hämta väskor går smidigt och så möter vi resevärden vid utgången som ler och hälsar oss välkomna och frågar var vi ska bo, vet inte svara jag och lämnar fram biljetten. OJ, OJ brister utbrister hon, ni reser ospecificerat, vet ni vad det innebär, OJ, OJ igen. Men jag vet var ni ska bo säger hon med ett stort Leende.
Vi blir placerade på något som heter Villa Verde och det var fler som hade bokat resa dit. Själva boendet är inget problem, en 3 rummare på en 100m2 men dock en skuggbalkong men med pool och solstolar precis utanför dörren. Problemet är att det ligger mitt i ingenstans, 3 km till byn Santa Maria, 3 km till havet och det är så platt att man ser både byn o havet.
Området är ett hotellkomplex med hundratals lägenheter och rum, det är så stort att det finns snabbköp, bank, 2 restauranger, 4 poolbarer, bageri, mm. Men det är så öde då det kanske bor ett 100 tal gäster på området och det mesta är stängt. Poolbaren som är öppen och påstås servera lunch säljer micrad pizza för 125:- stycket, det saknas helt stekbord och färska produkter.
Ja som om det nu inte var nog så åkte jag på en dunder förkyldning på nerresan och det gör ingen gladare. Vädret är ca. 20-24 grader varmt men det blåser 10-15 sek//m hela tiden och under dagen så är luften full av saltvatten och sand så det är ett tjockt dis som solen har svårt att tränga igenom.
Några bilder blir det inte idag då denna läsplatta och medhavd kamera vägrar att sammarbeta.