Oxelösund

Oxelösund

Varför blir det som det blir?

Vart är vi på väg och vart kom vi ifrån

Det Sket sig

OxelösundPosted by Kennet 17 Jan, 2018 07:23
Ja det blev inget Mauritius denna vinter. Efter allt strul och krångel valde vi att avboka.

Men vi var "på väg" flera gånger! Efter allt strul med resesäljare åkte vi till Arlanda och checkade in våra väskor, käkade och handlade för att sedan slå oss ned att vänta på ombordstigning. Vi såg planet komma bogserandes fram till gaten och så efter tio minuter började tisslet bland folk att avgången blivit försenad och ny info om 1,5 timmar, ja vågade inte titta på mobilen för känslan var direkt att detta kommer inta att bli bra.

När vi väl kollade vad problemen var så hade man bogserat in planets vinge i gaten, o då förstod i alla fall jag att något flygande med det planet blir inte av de närmaste dagarna, så efter ytterligare någon timmas väntande kom beskedet att flyget var inställt till nästa dag och vi skulle få hotell på Arlanda. Trängas i kön fram till disken för hotell o matbiljetter bland de andra 350 passagerarna, men trängningsegenskaperna är ännu rätt bra så vi fick hjälp tidigt och då stack Birgitta och bokade hotellrum medan jag gick för att leta efter bagaget. Vid bagagebandet var det fullständigt kaos då man redan skickat på en sisådär 450 bagage på ett band som rymmer ca. 150 bagage och sedan placerat en SAS kvinna att reda ut skiten på golvet. Nå väl så dök väskorna upp och det blev ett rum på nionde våningen på Clarion hotell med utsikt över hela Arlanda. Fint var det då en flaska vin kostade 525 kronor fast det var med skruvkork ville man ha finare sorter var det bara att addera några hundringar.

Ny dag o nya försök! Resan skulle nu bli av vid 15:00 och därför en upprepning av allt köande o väntande och nu snar var det dags, 1,5 timme kvar till ombordstigning! Tittar på nyheter från Mauritius på telefonen och ser då att en cyklon är på väg rakt mot ön och innan jag hinner kolla färdigt kommer utropet, "flyget inställt, åk hem, kom tillbaka på torsdag o checka in" flyget skulle KANSKE gå då!!! Flygplatsen på Mauritius är stängd till fredag, till att börja. Cyklonen drar in nordost ifrån och dess väg beräknas över nordvästra ön alltså där vi skulle vara. Nä nu skiter vi i detta och avbokar då det inte finns några garantier för att vi kommer iväg på torsdag och ingen vet om hotellet står kvar.

Det kommer att blås 35 till 45 sek/m och gå vågor på upp emot 7 meter vid kusterna och hotellgäster får inte lämna rummen och de har ombetts att bunkra vatten o förnödenheter. Cykloner är rätt ovanliga i området men 1994 och 2002 drabbades ön hårt med stor förödelse. Nu när cyklonen heter Berguitta så är inget annat att vänta!
Bilden längst ned är från väderstationen på ön nu.